خرید بهترین دوربین مداربسته

7 تکنولوژی‌ جدید دوربین‌ ‎های مداربسته

با نگاهی به اخبار حوزه تکنولوژی متوجه می‌ شویم که این حوزه به سرعت در حال پیشرفت و دگرگونی است. در این بین شرکت‌ های تولید دوربین مداربسته هم به دنبال ارائه راهکارها و تکنولوژی‌ های جدید برای ارتقاء محصولات خود هستند؛ تکنولوژی‌ هایی که در سال‌ های اخیر امکانات بی‌ نظیری را به این دوربین‌ ها اضافه کرده است و باعث بهبود قابل‌ توجهی در حوزه امنیت اماکن شده‌ اند. در این مقاله از مگادید قصد داریم تا با جدیدترین تکنولوژی‌ های این حوزه آشنا شده و درباره هر یک توضیحاتی را ارائه دهیم.
اگر می‌ خواهید درباره دوربین‌ های مداربسته بیشتر بدانید، می‌توانید مقاله “دوربین مداربسته چیست” را مطالعه بفرمایید.

همچنین بخوانید: بهترین دوربین مداربسته برای منزل

دوربین‌ های استارلایت

تا چند سال گذشته تصویربرداری در شب و در کمبود نور همواره یکی از چالش‌ های دوربین‌ های مداربسته به‌ شمار می‌ رفت. از طرفی عدم فیلمبرداری درست در شب باعث می‌ شد تا امنیت اماکن در شب کاهش یابد. نکته دیگر این است که بطور کلی دوربین‌ های مداربسته از مادون قرمز برای فیلمبرداری در شب استفاده می‌ کنند؛ بنابراین در هنگام شب و کمبود نور، این LED های مادون قرمز فعال شده و تصاویر را به صورت سیاه و سفید ضبط می‌ کردند؛ اما مشکل اصلی این بود که هرچقدر وضوح تصاویر افزایش می‌ یافت، ارائه یک تصویر مناسب با نور کم بسیار سخت می‌ شد. اهمیت بالای این موضوع باعث شد تا تکنولوژی جدیدی به نام استارلایت پا به عرصه بگذارد.
دوربین‌ های استارلایت یکی از تکنولوژی‌ های پرکاربرد و پرچم‌ دار دوربین‌ های مداربسته به شمار‌ می‌ روند. این دوربین‌ ها برای تصویر‌برداری در محیط‌ هایی که دارای نور بسیار کمی هستند، ساخته‌ شده‌ اند. تصاویری که دوربین‌ های استارلایت در تاریکی ثبت می‌ کنند، با چشم غیرمسلح نیز قابل دیدن نیستند و همین موضوع قدرت این نسل از دوربین‌ ها را نشان می‌ دهد.
سنسور این سری دوربین‌ ها از دوربین‌ های معمولی بزرگتر است و دارای دیافراگم بازتر و سرعت شاتر پایین‌ تری می‌ باشند که باعث می‌ شود تا نور بیشتری به سنسورها برسد. تمام این امکانات منجر به ثبت تصاویر رنگی و با کیفیت بالا توسط این دوربین‌ ها می‌ شود. از آن‌ جایی که این دوربین‌ ها نور خود را از طریق نور طبیعی محیط تامین می‌ کنند، برای کاربردهایی مانند دیدن پلاک ماشین‌ ها در شب نیز گزینه مناسب‌ تری هستند.

دوربین مداربسته استارلایت

مزایای دوربین مداربسته استارلایت

از مهم‌ ترین مزایای این دوربین‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیفیت بالای تصاویر

استفاده از سنسورهای پیشرفته در دوربین‌ های استارلایت باعث شده است تا کیفیت تصاویر ضبط‌ شده در آنها بسیار بهتر از دوربین‌ های مادون قرمز باشد؛ تا حدی که می‌ توانید تصاویر ضبط‌ شده در شب را مشاهده و چهره افراد را در آنها تشخیص دهید.

دید بهتر در شب

استفاده از این تکنولوژی نوظهور باعث شده است تا تصاویر ضبط‌ شده از جزییات بیشتری برخوردار باشند. به شکلی که در شب تا برد طولانی جزییات تصاویر قابل‌ تشخیص هستند.

کارایی بهتر

برخورداری از جزییات بیشتر باعث شده تا از این دوربین‌ ها برای تشخیص چهره افراد و پلاک ماشین‌ ها استفاده شود.

امنیت بیشتر

بدیهی است که با دسترسی به تصاویر باکیفیتی که در آنها حتی چهره افراد نیز قابل‌‌ تشخیص هستند، امنیت محلی که دوربین در آن قرار گرفته به شکل ملموسی افزایش می‌ یابد و اطمینان‌ خاطر بیشتری را برای افراد ساکن در آن مکان ایجاد می‌ کند.

 ارائه تصاویر رنگی در محیط‌ های تاریک و شب

 کم‌‌ شدن هزینه‌ های جانبی مانند پروژکتور و برق مصرفی

معایب دوربین‌ های مداربسته استارلایت

از مهم‌ ترین معایب این دوربین‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت نسبتا بالا به دلیل قابلیت‌ های فراوان
  • استفاده بیشتر از پردازشگر دوربین مداربسته نسبت به سایر دوربین‌ ها
  • شکننده‌ شدن تصاویر در مقابل نویزهای موجود در محیط
  • کم‌ بودن تفکیک اجزای تصویر در هنگام حرکت
  • از بین رفتن تصاویر در تاریکی مطلق

انواع دوربین‌ های استارلایت

  • استارلایت عادی
  • سوپر استارلایت

این 2 تکنولوژی هر کدام دارای سنسور منحصر‌ به‌ فرد خود هستند. سنسوری که در سوپر استارلایت استفاده می‌ شود (IMX-327)، پیشرفته‌ تر است و قابلیت این را دارد تا تصاویر را در محیط‌ هایی با 0.01 لوکس نوری (لوکس واحدی برای اندازه گیری میزان روشنایی و یا میزان درخشندگی است.) را به وضوح نمایش دهد در حالی که سنسورهای استارلایت (IMX-307)، توانایی نمایش تصاویر در محیط‌ هایی با 0.1 لوکس نوری را دارا هستند.
نکته جالب این است که دوربین‌ های سوپر استار لایت دارای مادون قرمز نیستند، زیرا با وجود تکنولوژی که در تاریکی شب تصویر رنگی تولید می‌ کند، دیگر نیازی به مادون قرمز وجود ندارد.

همچنین بخوانید: دوربین مدار بسته بی سیم

دوربین‌ های وارم‌‌ لایت

یکی دیگر از تکنولوژی‌ های جدید در حوزه دوربین‌ های مداربسته، تکنولوژی وارم‌ لایت است. تکنولوژی Full Color Night Version که در بازار دوربین‌ های مداربسته با نام دوربین وارم‌ لایت شناخته می‌ شود، یک تکنولوژی برای تصویر‌برداری در شب و در تاریکی مطلق با استفاده از ال‌ ای‌ دی‌ های Ultra-Bright Array LED برای تاباندن نور طبیعی به محیط می ‎‌باشد.
اساس کار این دوربین‌ ها به این شکل است که با کمتر‌شدن نور محیط و عبور از یک حد مشخص در شب یا تاریکی مطلق، پروژکتورها یا نورافکن‌ های موجود بر روی آن روشن شده و با تامین نور طبیعی مرئی در محیط مدنظر، تصاویری رنگی و با کیفیت بالا را ثبت می‌ کنند.

دوربین مداربسته مگادید

مزایای دوربین‌ های مداربسته وارم‌ لایت

یکی از مهم‌ ترین مزایای این سری از دوربین‌ ها تصویر‌برداری با وضوح و کیفیت فوق‌ العاده بالا و صد البته جزییات دقیق در روز و شب است. برای افرادی که به کیفیت تصاویر دوربین نسبت به بقیه فاکتور‌های آن، اهمیت بیشتری می‌ دهند، دوربین‌ مداربسته وارم‌ لایت بهترین گزینه است. البته این نکته نیز مهم است که بدلیل روشن‌ شدن نورافکن‌ ها، این دوربین مناسب نصب در اتاق خواب یا فضاهایی که در آنها نباید دوربین دیده شود، نیست.

تکنولوژی WDR و D-WDR در دوربین مداربسته

این تکنولوژی به دوربین این امکان را می‌ دهد تا در شرایطی که نور محیط تغییر می‌ کند، تصاویر کیفیت بالاتری داشته باشند. برای مثال اگر در ورودی یک ساختمان از این تکنولوژی استفاده شود، هنگام ورود افراد از محیط پر نور به داخل یا برعکس، کیفیت تصاویر دچار افت نمی‌ شود و چهره افراد قابل تشخیص است در حالی که اگر از یک دوربین عادی استفاده شود، بدلیل تغییر نور ناگهانی چهره افراد ممکن است به‌ صورت تیره یا ناواضح ضبط شود.
WDR تفاوت زیادی با D-WDR ندارد و تنها تفاوت این دو را می‌ توان در بهتر‌بودن عملکرد WDR خلاصه کرد.

تکنولوژی BLC در دوربین‌ های مداربسته

این تکنولوژی به نوعی مکمل WDR به شمار می‌ رود. تکنولوژی BLC به طور کلی وظیفه جبران نور پس‌ زمینه را دارد. تفاوت این تکنولوژی با WDR این است که بجای برقراری تعادل میان محیط‌ های پرنور و کم‌ نور، نقاط پر نور تصویر را محو می‌ کند.

تکنولوژی های جدید دوربین مداربسته

تکنولوژی HLC در دوربین‌ های مداربسته

از این قابلیت‌ بیشتر در دوربین‌ های دید‌ در شب و پلاک‌ خوان استفاده می‌ شود؛ به این دلیل که این تکنولوژی می‌ تواند از شدت منابع نور موجود در تصویر‌ ثبت‌ شده بکاهد. برای مثال برای تشخیص پلاک یک ماشین، شدت نور چراغ‌ های آن را کم می‌ کند و عکسی با کیفیت‌ تر را ثبت می‌ کند. البته این تکنولوژی در سایر دوربین‌ های مداربسته نیز کاربرد دارد (به جز دوربین‌ های تخصصی پلاک‌ خوانی).

خرید دوربین مداربسته داهوا

تکنولوژی EIS در دوربین‌های مداربسته

کاربرد این تکنولوژی در دوربین‌ های مداربسته، از بین بردن نویز و تاری تصویر است. بطور کلی از این دوربین‌ ها در فضاهای پر تردد مانند جاده‌ ها و یا پارکینگ‌ ها استفاده می‌ کنند.

تکنولوژی Face Detection

این تکنولوژی به نام فناوری تشخیص چهره نیز معروف است. قابلیتی که با استفاده از الگوریتم‌ های هوشمند، ویژگی‌ های ظاهری و مواردی مانند فاصله چشم‌ ها، ابروها، خطوط صورت و… را شناسایی کرده و چهره افراد را ثبت می‌ کند.
پس از تشخیص چهره، دوربین تصاویر ثبت‌ شده را در سرور ضبط خود ذخیره می‌ کند و به کاربر این قابلیت را می‌ دهد تا بتواند بدون بررسی تصاویر ضبط‌ شده و تنها با نگاه‌ کردن به تصاویر تهیه‌ شده توسط این تکنولوژی، چهره افراد را شناسایی کند.
از این تکنولوژی بیشتر در فضاهایی مانند اماکن اداری یا تجاری که کنترل و نظارت بر ورود و خروج افراد جهت حفظ امنیت الزامی است، استفاده می ‌‎شود.

سخن پایانی

با توجه به پیشرفت روز‌ افزون تکنولوژی، مدام شاهد عرضه تکنولوژی‌ های جدید برای دوربین‌ های مداربسته توسط کمپانی‌ های فعال در این حوزه هستیم. در این مقاله سعی بر این بود تا بتوانیم مروری کوتاه بر مهم‌ ترین تکنولوژی‌ های موجود در بازار دوربین های مداربسته داشته باشیم.

سوالات متداول

تفاوت دوربین‌ های وارم‌ لایت با استارلایت چیست؟

بطور کلی از دوربین های وارم‌ لایت یا فول‌ کالر برای محیط‌ هایی با تاریکی مطلق استفاده می‌ شود و از دوربین‌ های استارلایت در محیط‌ های کم نور که نیاز است تصاویر به صورت رنگی ذخیره شوند، استفاده می‌ شود.

در چه فضاهایی می‌ توان از دوربین‌ های استارلایت استفاده کرد؟

از دوربین‌ های استارلایت می‌ توان در فضاهایی مانند پارک‌ ها، خیابان‌ ها، بزرگراه‌ ها، فرودگاه‌ ها، حیاط‌ ساختمان‌، سالن‌ های کنفرانس، پارکینگ‌ ها، مکان‌ های عمومی و بطور کلی تقریبا در هر فضایی که در آن نیاز به حفظ امنیت است، استفاده کرد.

تفاوت دوربین‌ های مداربسته استارلایت با دوربین‌ های عادی چیست؟

دوربین‌ استارلایت نام‌ تجاری نوع خاصی از دوربین‌ های آنالوگ است که در آن از سنسور Stravis که توسط سونی طراحی شده است، استفاده می‌ شود. این سنسور باعث ایجاد تمایز میان این سری از دوربین‌ ها با سایر دوربین‌ های آنالوگ می‌ شود و دلیل این تمایز نیز حساسیت، کیفیت تصویر و قابلیت اطمینان بالای این سنسور است.

تفاوت دوربین‌ های مداربسته استارلایت با دوربین مداربسته مادون قرمز چیست؟

دوربین‌ های مادون قرمز به طور کلی در شب تصاویر قابل قبولی را ثبت می‌ کنند اما در شرایط نور بسیار کم این دوربین‌ ها قابلیت تهیه عکس‌ های باکیفیتی که حاوی جزییات بالا باشند را ندارند. در صورتی که دوربین‌ های استارلایت به واسطه سنسورهای هوشمند و قدرتمند خود در تاریکی می‌ توانند تصاویر رنگی و با جزییات بالا تهیه کنند.